‘Je bent hier geen nummer’

“Ik vond een flyer in mijn postvakje van mijn fiscale studievereniging, waarop stond dat Meijburg naar twee Tax Assistants in Groningen zocht. Ik kom zelf uit het noorden, mijn familie woont hier en net als mijn vriendin wilde ik in Groningen blijven wonen. Dus heb ik meteen gereageerd. 

Eerlijk gezegd had het toen misschien net zo goed een van de andere grote kantoren kunnen zijn waar ik ging solliciteren. Maar als je vraagt waarom ik nu nog steeds bij Meijburg werk, na ruim tien jaar, dan is dat wel een hele bewuste keuze. Een die eigenlijk op verschillende dingen is gebaseerd. Ik vind het belangrijk dat het hier alleen maar fiscaal is. De focus op tax only. We hebben onze eigen onderneming en ons eigen bestuur en daarmee onze eigen cultuur en regels. Dat voelt fijn. Ik denk dat je daardoor in het bedrijf ook een ontzettende eenheid voelt. 

Verder ervaar ik veel vrijheid, bijvoorbeeld bij het indelen van mijn werkzaamheden. Op welk terrein wil jij werken? Wat voor cliënten wil jij bedienen? Dat is aan jou. Het gevoel van altijd de keuze hebben en niet in een keurslijf te worden gedrukt is voor mij heel belangrijk. Meijburg is geen bedrijf dat zegt: ga je daar maar in specialiseren. Toen ik Tax Consultant was, mocht ik al veel op pad naar cliënten. Dat is iets dat bij mij past, ik haal daar veel energie uit.

Los daarvan is Meijburg gewoon een fijne werkgever. Ik heb op privégebied een lastige tijd meegemaakt en hoe Meijburg daar toen mee om is gegaan, hoe behulpzaam en bedachtzaam, dat was weergaloos. Het sociale karakter van Meijburg, dat je hier geen nummer bent maar echt ergens bij hoort, maakt dat ik hier nu al meer dan tien jaar zit!”

Wij gebruiken Google Analytics om de bezoekersinteractie op onze website te analyseren en het gebruiksgemak van onze bezoekers te verbeteren. Door deze site te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies die verband houden met dit doel. Wilt u meer weten over uw privacy en hoe u de cookies kunt blokkeren of verwijderen? Lees dan ons Online Privacy Statement. Sluiten